26 Eylül 2012 Çarşamba

Harika Çılgınlar

Bu sene Temmuz ayının neredeyse tamamı tatil ile geçti. Önce adada ailemle 9 gün, sonra eşimle Kaş'ta 9 gün derken ay bitiverdi.
Tatil bitiminde hemen başlayan ramazan ayı ile oruç nedeniyle Ağustos ayı evde geçti bitti. Ramazan bayramında yine eşim ve ailemle beraber olmak da pek keyifliydi.
Sonrasında gelen Eylül ise yeni umutlarla başladı ama aybaşından itibaren 20 gün boyunca hastalıkla geçti ve işte o da bitti.
 
Hayat böyle işte her an herşey değişebiliyor ve mucizeler hayatınıza yön verebiliyor. Bir bakıyorsunuz herşey çok güzel ve istediğiniz gibi devam ederken
sonra durağan, monoton ve sıradan derken birden daha olumsuz bir dönem yaşayabiliyorsunuz. Sonra yeniden umut ve hayallerle dolu çok daha güzel bir dönem sizi bekliyor.
 
Şimdi yaz bitti ve yavaş yavaş kış geliyor. Kısalan günlerle birlikte kararan hava insana karamsarlık hissi verse de insanın içinin huzurlu olması ve kendini tanıması çok önemli.
Ben biliyorum ki şimdi çok yeni bir dönem başlıyor benim için. Kendimle daha fazla kalacağım bir dönem çünkü maalesef eşimin akşam mesaileri de başladığından artık akşamları da yalnız olacağım.
 
Oyalanacak yeni şeyler bulma zamanı şimdi. Geçen kış yarım bıraktığım puzzle'ı ortaya çıkarma ve yeni kitaplara başlama zamanı.
Üç gün önce yeni bir kitaba başladım. Şirin Devrim'in yazdığı 'Şakir Paşa Ailesi-Harika Çılgınlar' adlı kitap.
Şirin Devrim tiyatrocu ve yazar. Ailesini öyle güzel bir dille anlatmış ki, sanki o ailenin içindeymiş gibi okuyorum kitabı.
Anne; meşhur ressam Fahrelnisa Zaid, Baba; yazar İzzet Melih Devrim, Kardeş; ressam Nejat Devrim, Teyze; ressam Aliye Berger, Dayı; Cevat Şakir (Halikarnas Balıkçısı),
Annesinin amcası; II.Abdülhamit'in Sadrazamı Cevat Paşa, Büyükbaba; Şakir Paşa (Halikarnas Balıkçısı tarafından öldürülen baba).
Ailede sanatçı olmayan yok gibi neredeyse. Ayşe Kulin'in kitabı Füreya'da anlatılan kişi de teyze kızı:)
 
Şimdiden ailenin soyağacını çıkarıp hepsinin hayatını tek tek okumak için pek heyecanlıyım. Sanırım sanatçı oldukları için, hepsi de pek çılgın gözüküyor.Hepsinin üçer dörder tane eşi olmuş:) Uzun süre bu aileyi takip edeceğim gibi gözüküyor...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder