1 Haziran 2012 Cuma

Kürtaj cinayet midir!

Birkaç gündür medyada konuşulan tek konu Başbakanın kürtaj yasağı!
Benim de elbet düşündüğüm şeyler var bu konuda.

Herkes gibi ben de Karı-koca olarak sadece bizi ilgilendiren bu konuda karar verme hakkının bizde olmasını dilerim. Başkasının buna hükmetmesini kabul edemem.
Ama bu ülkede o kadar yönlü ki bu konu. Kürtaj yasaklanmalı dendiğinde insanlar sosyal medyada haykırdı ‘tecavüze uğrayan kadınlar ne yapsın’ diye. Benim ülkemde kadınların istemeden çocuk sahibi olması için tecavüze uğraması şart mı? yasaklamadan önce hamile kalmamak için korunmak konusunda bilinçlendirilmeli kadınlarımız diye düşünüyorum. Eğer kadın korunmayı bilmiyor veya herhangi bir sebeple sağlığı buna elvermiyorsa erkek korunma bilincine ve sorumluluğuna sahip mi acaba?
Yaşadığı zevki aza indirgememek için prezervatif kullanmayı asla kabullenmeyen ve bu görevi kadına yükleyen erkeklerin sayısı da az değildir ülkemizde. Keza günah olduğu için prezervatif kullanmayan insanımızın da olduğu aşikar. Bu şekilde oluşan gebelikler sonucu bol sayıda çocuk doğurmak marifet değil ki. Bakamıyorsan o çocuğu mutlu edemeyeceksen ve bu şartlarda hamile kaldıysan kürtaja başvurmak elbette mecburiyettir.
Bu konuyu konuşurken anlattı bir arkadaşım: Ailesinin dördüncü çocuğuymuş. Annesi ona bazen ‘Bari sen gelmeseydin’ dermiş. O çocuk, kendisi gelmiş bu dünyaya! çünkü ailesi onun gelmesini istemese bile önlemini almak konusunda bir çabası olmamış. Dünyaya gelmesini önlemenin yolu elbette kürtaj olmamalı ama önlemin nasıl alınacağı da öğretilmeli insanımıza.

Çok göreceli bir olay aslında kürtaj yasağı: gerçekten doğmaması gereken bir çocuk ise ne olacak?
Diyelim ki tecavüz sonucu olmasın. Bir kız çocuğu düşünün ne olduğunu anlayamıyor. İlişkiyi kendi rızasıyla yaşadığı için tecavüz sayılmıyor! Ensest ilişkiden oluşan bu hamileliğin fark edilmesi  durumunda yasalar kürtaja izin vermediği için ne yapacak? Çözümü kendisi veya ailesi bulacaktır ona. Komşu ebe kadın halleder olayı.
İşte o zaman kan kaybından ölen genç kadınlarımızın sayısı arttığında ben soracağım ‘kürtaj cinayet ise bu nedir? diye.  Elbette bu kadarı da olmaz canım çok film oldu galiba…
fotoğraf: Chris Ney

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder